logo

Sur’da 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralı!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışma ve patlamalarda ağır yaralanan bir asker şehit oldu, 4 asker yaralı. 60 gündür sokağa çıkma yasağı olan ilçede çatışmalar ve silah sesleri devam ediyor.

diyarbakır-sur-asker-çatışmaDiyarbakır’ın Sur ilçesinde pazar günü güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışma ve patlamalarda 1’i ağır 5 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve durumu ağır olan asker şehit oldu. 4 yaralı askerin tedavisi ise sürüyor. 21 Ocak’ta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’nın saldırısında yaralanan bir asker de hayatını kaybetti. TSK, Cizre ve Sur’da devam eden operasyonlarda cuma günü 16 PKK’lının daha öldürüldüğünü açıkladı.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Sur’dan patlama ve silah sesleri duyuluyor. Cuma geceden beri zaman zaman şiddetlenen çatışmaların yaşandığı ilçede, PKK’lıların tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi sonucu ve süren çatışmalarda 5 asker yaralanmıştı.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
888 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.