logo

Maden ocağı15 gün önce açıldı

Karaman’da 18 işçinin su baskını nedeniyle mahsur kaldığı madenin, torba yasanın yürürlüğe girmesinden sonra kapatıldığı ve 15 gün önce üretime yeniden başladığı öğrenildi.

karaman-maden-patlamaKaraman’daki bir maden ocağında meydana gelen su baskınında 18 işçi yerin 375 metre aşağısında mahsur kaldı.

Söz konusu maden ocağınının, torba yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kapatıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, ocağa 19-20 Haziran’da yapılan denetimde 9 bin TL ceza verildi.

Maden işçilerinin ücret ve sosyal haklarını iyileştiren düzenlemenin ardından

yaklaşık bir ay süreyle üretimin durdurulduğu madenin, iki hafta kadar önce yeniden üretime geçtiği belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Öte yandan Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığının da işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Olayın ardından bölgeye ulaşan Ermenek Kaymakamı Eyüp Güngör ve Emniyet Müdürü Hüseyin Ekici, maden ocağındaki çalışmaları yerinde inceliyor.

Olayı duyarak çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler ve vatandaşlar da kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Etiketler: » » » » » »
Share
670 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.