logo

”Fransa acımasız davranacak”

Fransız Cumhurbaşkanı Hollande, ülkesindeki saldırıların ardından “Fransa acımasız davranacak” açıklamasında bulundu. Bu anlamda ne yapılacağı henüz açıklanmasa da ülke içinde bir dizi tedbir ve yasak şimdiden devreye sokuldu.

fransa“Savaş karşısında ülke olarak gerekli kararları almak zorundayız. Bu eylem, IŞİD adlı terörist bir ordu tarafından özgürlüğümüze karşı yapılmış bir saldırıdır. Fransa utanç verici ve çok şiddetli bir saldırıya uğramıştır. Ancak Fransa bu saldırı karşısında acımasız bir şekilde davranacaktır”

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 127 kişinin ölüdüğü, 80’i ağır 200 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında gerçekleşen güvenlik zirvesinin peşinden bu açıklamayı yaptı.

Ülkede Cumartesi sabahı çıkan gazetelerin de çoğu “Savaş” kelimesi içeren başlıklar attı.

Fransa’nın saldırı sonrasından itibaren aldığı tedbirlere her geçen saat bir yenisi ekleniyor. Alınan ilk kararlardan biri Hollande’nin Türkiye’de düzenlenecek G-20 zirvesine katılmaktan vazgeçmesiydi. Bunun dışında alınan kararlarınn bazıları şu şekilde;

  • Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.
  • Perşembe gününe değin herhangi bir yürüyüş ya da protesto gösterisine izin verilmeyecek.
  • Okullar tatil edildi.
  • Ülkeye giriş çıkışların denetlenecek.
  • Askeri birlikler, Champs Elysee meydanı, Meclis ve Senato binaları önünde nöbet tutuyor.
  • Başkent Paris’in simgesi olan Champs Elysee caddesinde mağazalar Cumartesi kapılarını açmadı, sinemalar da hizmet vermedi.
  • Eyfel Kulesi ve Disneyland kapılarını ziyaretçilere kapattı

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
763 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.