logo

Erdoğan ile Deniz Baykal’ın sürpriz görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Milletvekili Deniz Baykal ile Dışişleri Konutu’nda bir araya geldi. Baykal, Erdoğan’ın tüm koalisyon modellerine açık olduğunu gördüğünü söyledi.

erdoğan-baykal7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından Ankara’da sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal (77) ile bir araya geldi.

Dışişleri Konutu’nda 12.30’da başlayan görüşme, 2 saatten fazla sürdü.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

baykalbBAYKAL’DAN AÇIKLAMA

Deniz Baykal, şu ifadeleri kullandı:

“Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni Meclis’in açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’yla geçici başkanlık görev yapacak bir milletvekili olarak Meclis çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapma ihtiyacı nedeniyle bu görüşme gerçekleşti.

Görüşme aniden gerçekleşti, bu sabah belli oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’nın görüşme isteği iletildi. Türkiye’nin önündeki sorunlar ele alındı. Benim koalisyon görüşmesiyle ilgili konumum yok. Genel görüşme yaptık.

Görüşme yerinin Dışişleri Konutu’nda olması benim ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın programları açısından uygun oldu.

Özel bir talebi yok, ben bazı tespitler yaptım. Bir an önce Türkiye’de istikrarın sağlanması, çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm.
Ben de bir an önce Türkiye bu belirsizlik dönemini aşmalıdır anlayışındayım, Sayın Cumhurbaşkanı’nın da böyle olduğunu gördüm.

Deniz Baykal“HER TÜRLÜ KOALİSYON ÇÖZÜMÜNE AÇIK”

Sayın Cumhurbaşkanı’nın her türlü koalisyon çözümüne açık bir anlayış içinde olduğunu gördüm. Muhalefetin kendi arasında bir koalisyon oluşturmasına hiçbir itirazı olmadığını memnuniyetle gördüm. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir an önce hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu, olası bütün modelleri değerlendirmeye olumlu yaklaşacağı izlenimini aldım. Genel siyasi görüşme oldu. Genel görüş telakisi yaptık.

Deniz Baykal“PARTİLER UZLAŞIRSA CUMHURBAŞKANI ENGELLEMEZ”

Koalisyon konusunda konuşması gerekenler siyasi partilerdir. Partiler uzlaşırsa Cumhurbaşkanlığı’nda engellenmez.

“ERKEN SEÇİM TERCİH EDİLMİYOR”

Erken seçim tercih edilen bir çözüm değil. Kılıçdaroğlu’na ayrıntılı bilgi vereceğim.”

Deniz BaykalKILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜYOR

Görüşmenin ardından Dışişleri Konutu’ndan ayrılan Deniz Baykal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi vermek için CHP Genel Merkezi’ne gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal arasındaki görüşme başladı.

Deniz Baykal“GÖRÜŞME TALEBİ ERDOĞAN’DAN”

Öte yandan, Ankara’daki Erdoğan-Baykal arasındaki sürpriz zirve, görüşme talebinin kimden geldiği konusunda tartışmalara da neden oldu.

Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının görüşmenin Baykal’dan geldiği yönündeki açıklamalarının aksini söyledi.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
754 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.