Son Dakika
Paris saldırılarının planlandığı iddia edilen Belçika’nın Brüksel kentinde güvenlik en yüksek seviyeye çıkarılırken, başkentteki tüm metro ve tren istasyonları tehdit gerekçesiyle kapatıldı.
Belçika Federal İçişleri Servisi, NATO ve AB’nin merkezi konumundaki başkent Brüksel’de ‘terör tehdidi’ nedeniyle güvenliğin en üst seviyeye çıkarıldığını duyurdu. Açıklamada vatandaşlara kalabalıktan kaçınmaları tavsiye edilirken, “Tüm metro ve tren istasyonları bugün kapalı olacaktır. Bu ihtiyati bir tedbirdir” duyurusu yapıldı. NATO ve AB yetkililerine de kentteki önemli toplantı ve etkinliklerin iptal edilmesi önerildi. Başkentte önümüzdeki hafta AB’nin önemli bir mülteci krizi toplantısı yapılacak. Ancak bu toplantının iptal edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yok.
Paris’te 129 kişin hayatını kaybettiği saldırıların ardından gözler saldırıların planlandığı düşünülen Belçika’nın Brüksel kentinde. Belçika polisi saldırıların planlayıcısı olduğu iddiasıyla aranan Salah Abdeslam’ın yaşadığı Molenbeek semtinde operasyonlar yapıyor. Şimdiye kadar üç kişi tutuklandı. Tutuklananlardan Hamza Attou ve Mohammed Amri, aranan Salah Abdeslam’a yardım etmekle suçlanıyor. Bir tutuklunun ismi ise açıklanmadı.
Abdeslam’ın kardeşi Brahim Abdeslam, Paris’te kendisini havaya uçuran saldırganlardan biriydi. Paris’teki saldırıların planlayacısı olduğu düşünülen Abdelhamed Abaaoud ile saldırılardan sonra kaçan Abdeslam, Brüksel’in yoksul semeti Molenbeek’te büyüdüler. İkisi de Suriye’de IŞİD saflarında çatışmalara katılıp, Belçika’ya döndü.
Etiketler: AB » Abdelhamed Abaaoud » Belçika » Brahim Abdeslam » Brüksel » Hamza Attou » IŞİD » Mohammed Amri » Molenbeek » mülteci krizi » NATO » paris » Salah AbdeslamYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER