logo

Özel hastaneler temsilcisi Bahat: Hepimiz hırsızız!

2014 Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Toplantısında konuşan OHSAD Başkan, “% 40’ı alabilmek için vatandaştan % bin, 2 bin gibi farklar almak zorunda kalıyoruz. Bunun için hırsızız. Buna bir son vermek lazım. Ben kendimi ihbar ediyorum, hırsızız” dedi.

OHSAD Başkanı Reşat BahatÖzel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Özel Hastaneler Platformu Derneği ve Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneğinin SGK’nın da destekleriyle düzenlediği, “Yeni 2014 Yılı Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Toplantısı”nın dördüncüsü Antalya’da yapılıyor.

OHSAD Başkanı Reşat Bahat, SGK anlaşması yapan bir hastane patronunun itibarını korumasına imkan olmadığını söyledi. SGK ile anlaşma yapan hastanelerin vatandaşın gözünde “birer hırsız olduğunu” belirten Bahat, “Onlar, vatandaşın gözünde hizmet sunumunda birer hırsız konumunda. Daha ilginç birşey söyleyeyim; Vatandaşın gözünde hırsızlar, ihbar ediyorum hırsız var, hırsızız. Vatandaştan alabildiğimiz fark, ciromuzun ortalama yüzde 40’ı. Yüzde 40’ı alabilmek için vatandaştan yüzde bin, 2 bin gibi farklar almak zorunda kalıyoruz. Bunun için hırsızız. Buna bir son vermek lazım. Ben kendimi ihbar ediyorum, hırsızız. Ya 2 bin 500 çalışanımızı kapı önüne koyacağız, ya da bunları düzelteceğiz” dedi.

2014 yılı SUT ve sağlık hizmeti satın alma sözleşmeleri, Sayıştay denetimi ile ilgili SGK uygulamaları, e-reçete ve avuç-damar izi uygulamaları ile tamamlayıcı sigortacılık konularının tartışılacağı toplantı, 30 Kasım’da sona erecek.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
800 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.