Son Dakika
Hükümetin vergi ve sigorta borçlarına af getiren tasarının görüşülmesi sırasında verdiği önergeyle cezaların yeniden yapılandırılması kapsam dışı bırakıldı. Buna göre, ödenmeyen verginin sadece cezası yeniden yapılandırılacak.
Vergi ve sigorta prim borçlarına af getiren düzenlemede kapsam daraltıldı.
Vergi cezalarının yeniden yapılandırılması, torba yasadan çıkarıldı.
Zamanında ödenmeyen verginin sadece faizi, yeniden yapılandırılabilecek.
Hükümet önergesiyle, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba yasa tasarıda değişiklik yapıldı.
Değişiklikle, verginin anaparası ve cezaları tahsil edilecek; buna uygulanan gecikme faizi ya da gecikme zammı yerine enflasyon farkı alınacak.
Torba tasarıda, bir diğer değişilik de oda üyelerinin, oda ve borsalara olan aidat borçları ile ilgiliydi.
Cumartesi günü, MHP’li Mehmet Günal’ın 76’ncı maddede, odaların af kapsamı dışında kalması yönünde önerge sunmuştu.
İktidar milletvekili sayısı az olunca o önerge kabul edilmişti. Hükümet verdiği değişiklik önergesiyle, odaların borçları da af kapsamına geri almış oldu.
Etiketler: af » Mehmet Günal » MHP » Plan ve Bütçe Komisyonu » sigorta prim borçları » vergi » vergi cezaları » yeni torba yasa tasarısıYorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER